Ny hårdvara forts..

Efter mycket prövande så har jag inte lyckats komma fram till vad som orsakar att min dator stänger ner sig självt. Strömdelen som jag misstänkte var det som var trasigt visade sig vara okej. Så mest troligt så är det moderkortet som gett upp och då innebär det en ”ny dator”.

Jag brukar ofta sätta mig in ganska rejält i vad som som gäller då man ska handla men nu vill jag ha en dator så snabbt som möjligt och som fungerar bra. Att läsa på om allt tar mycket tid :(.Så nu blev det dessa saker Vilket jag nu har beställt. Dock har jag valt bort grafikkortet eftersom jag för tillfället ej spelar något spel.

Det jag ser mest fram emot är ssd disken som jag var tänkt ha som c:
Jag är innerligt sjukt less på hur långsamt alla gamla hårdiskar är och kanske äntligen får vi lite förändring med detta iom ssd.

WD Raptor vs Intel X25-M, programs
Comparison of Western Digital Raptor WD1500ADFD and Intel X25-M 160GB SSD when starting 51 programs simultaneous…

Som man kan se är det en GANSKA stor skillnad :)

En annan liten intressant sak som ska bli kul och testa är om CPUn är så pass övercklockningsvänlig som det påstås.

”What really sells us on the idea of the i7-930 though is it’s improved overclocking potential. While there’s no guarantee that every i7-930 will overclock as well as our test sample, it’s very pleasing to see how much better it overclocked than any i7-920 we’ve played with over the 12 months at identical voltages. Any CPU, let alone one with four physical cores, four logical cores and triple-channel memory, that can run at 4.3GHz with a standard air-cooler is great news.”

Ordern är skickad så nu är det bara invänta prylarna så man får montera ihop detta så snart som möjligt :)

Leave a Comment

* are Required fields