Ny dator

Så har man äntligen den nya datorn i gång! Tyvärr så vart det till att investera i ett nyare nätaggregat också för det gamla tog och gick sönder via en HÖG smäll då det skulle kopplas in. Faktum är att jag nog alltid lyckats få trasiga nätaggregat i mina äldre datorer också. Så denna gång vart det ett rejält bra nätaggregat som har 7års garanti.

Det är alltid en lika skön känsla med en ny dator man upplever allt så mycket snabbare samt är det ganska skönt att installera om datorn så man får in alla nya program som man tidigare aldrig orkat uppgradera. Så nu känns iaf datorn lite framtids säker och förhoppningsvis ska man nu kunna redigera film utan att den segar ihop som den gamla gjorde.

En sak kan jag iaf rekommendera starkt vill man få en upplevd dator speed som iaf enligt mig inget annat kan mäta sig med i en dator så är det att kasta ut eran gamla Hårddisk och stoppa in en riktigt ny bra ssd disk som systemdisk. Att starta photoshop CS5 tar ca 2sec. Firefox hinner man inte ens mäta starttiden på.

En ssd disk kostar lite extra idag men dom sjunker snabbt i pris. Många stirrar sig blinda på terabytes för pengar men som systemdisk behöver man inga terabytes och det går mig veterligen inte att ge en sådan upplevelseboost i en dator som faktiskt ssd disken gör.

Leave a Comment

* are Required fields