Content aware

Efter jag sett lite nyheter om nya Photoshop CS5 och ”Content Aware” funktionen så kännde jag mig lite skeptisk och tyckte nästan deras demo filmer Var för bra för att vara sant. Adobe har en tendens att dema material som är perfekt anpassat och då ser det alltid bra ut men då man själv testar vissa nya funktioner som dom demat i deras nya produkter lever det inte allt för ofta upp till det dom sagt. Men i detta läge måste jag säga att jag är IMPONERAD! Trodde inte att det skulle fungera så här bra och så enkelt samt så snabbt. Bara denna funktion i sig kan vara värd en uppgradering om man sitter mycket med bildredigering.

Jag testade lite på skoj på en bild och tog bort liften. Ni ser själva. Visst det syns att det blivit manipulerat men jag tror ingen skulle märka det om man inte sett originalet innan.

 • HomeRiver

  juni 27th, 2010

  Grymt! Jag skulle inte ha sett att den var manipulerad om du inte visat det. Fungerar det lika bra på bilder som inte är så där stor kontrast på det som ska tas bort?

 • Micke

  juni 27th, 2010

  Det där var typ första testet jag gjorde och vart brutalt förvånad över hur bra det vart. Men jag får väll prova med lite mera olika typer av bilder sen och se om det finns några begränsningar i detta vilket man kan tycka att det bör göra :)

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields