Går det att kompromissa om allt?

Nu i dessa valtider och vi väljare står inför valet vilket parti vi ska välja så måste jag erkänna att med detta ”två parti system” vi nu verkar ha skaffat oss här i Sverige så känner iaf jag att vi inte riktigt vet vad vi får.

Det är så otroligt luddigt då man hör alla partier prata om sina viktiga kärnfrågor men som man vet att det kompromissas rejält om med dom andra samarbetspartierna. Detta anser politiker är bra, alltså att man måste kunna kompromissa för att komma framåt. Man ger lite där och får lite här. Mitt största problem med detta är att jag just inte vet vad det är jag ger eller får då jag lägger min röst på något parti i dessa allianser pga att allt kan det kompromissas om.

Jag vill veta som väljare vad är det jag får och vad är det jag måste ge i dessa partier. Det går inte rösta på ett parti och senare få höra att det fans viktigare saker och att man måste samarbeta för att komma framåt. Är det alltså viktigare att sitta vid makten än att stå upp för många av sina viktiga ”Kärnfrågor”?

Jag har ingen aning om hur långt Miljöpartiet är villig att ge sig vika för sina miljöfrågor vart drar dom gränsen ifrån att frågorna är viktigare än själva samarbetet och den möjliga makten.

Kommer Socialdemokraterna riva upp FRA lagen och göra rätt? eller var det bara snack? Kommer vänstern att stå på sig i sina tankegångar om att staten/kommunerna bör anställa mera folk för att minska arbetslösheten?

Tittar man på den alliansen vi har nu så är det väll inget parti som är sig likt sen innan dom ingick i denna allians. Jag trodde tex ALDRIG att FP eller Centern skulle kunna vara med och rösta fram en lag om FRA eller Centern nu och kärnkraften.

Jag tycker inte man ska vara benhård och allt är inte svart eller vitt, ett eller noll. Men visst finns det vissa frågor vi i det svenska samhället inte ”kan” kompromissa om? För mig handlar det om tex dödsstraffet det GÅR inte att kompromissa om det eller tortyr, Vilket vi tydligen tillät med utvisningarna av 2st egyptier till Egypten. Hur mycket integritet ska vi släppa för att stat ska kunna ha kontroll? Vart går gränsen? vart anser dom sittande partierna att gränsen går i dessa frågor? Räcker det med att USA/EU kräver en sak så går vi med om det för det måste kompromissas så vi kan vara sams. Till vilken lägsta nivå ska vi behöva sträcka oss för att ”enough is enough”?

Så mina fråga nu till dom sittande partierna som så gärna vill få våra röster är följande.
Vilka egna kärnfrågor är viktigare än själva makten? Eller är det viktigare att vara mjuk i kanten med sina kärnfrågor för att nå makten?

Jag kan iaf inte lägga en röst på partier/personer som man inte vet vart dom står men innan sagt en sak men efter gör en annan.

Detta är ett bra beskrivande exempel på detta.
Den lömske Federley spelar teater om FRA-lagen

Just nu vet jag bara om ett parti som jag iaf innerligt tror kommer vara väldigt principfasta i sina frågor där det inte kommer kompromissas och det är Piratpartiet

Visst ska man kunna kompromissa och visst ska man se lösningar men som sagt jag vill veta vart gränsen går vad jag får och måste ge nu innan jag röstar och inte bli lurad/bedragen pga att det måste ”kompromissas”.

Nu är det ganska tydligt att jag kommer iaf detta val att ge Piratpratiet min röst för dom är dom enda jag vet nu som kommer stå upp till 100% för sina frågor där frågorna är viktigare än makten i sig och där jag själv anser är att många av deras frågor är viktigare än någon %på skatten hit eller dit.

Leave a Comment

* are Required fields