Musik och film i molnet

Dessa nyheter är alltid kul att läsa. Det där en statistik jag bara kan instämma med och är en del av. Sedan Spotify kommit till världen samt med YouTubes stora musikutbud har jag aldrig sett något behov av att ”tanka musik” längre. Jag har alltid tyckt/trott/påstått att så fort dom lagliga alternativen blir bättre än dom ”olagliga” så kommer folk att gå över till det. Dessa siffror talar ganska mycket för att det stämmer. För vem orkar egentligen sitta och leta låtar på nätet sen ladda ner samt där efter föra över till mp3spelaren/telefonen. Med dessa tjänster så finns det alltid tillgängligt vart man än är så länge man har El och Internetuppkoppling.

Förekommer det ens fester hemma hos folk numera där inte Spotify och YouTube är huvudkällan till den musik som det lyssnas till?

Själv har jag stora planer på att packa undan mina plastbitar(cd skivorna) ner till källaren och ställa dem bredvid mina lådor med vinylskivor och kassettband. Förhoppningsvis kommer detta fenomen aldrig igen att behöva uppstå iom att allt numera ligger i ”molnet” och nästa generation av media är inget som är ”flyttbart” i hemmet.

Fler och flera digitala tjänster kommer att flyttas över till molnet och vi har helt klart en intressant framtid framöver över hur Internet kommer att utvecklas. Det man faktiskt saknar mest nu är motsvarande bra filmtjänster på nätet. Visst det finns lite försök som Voddler och andra typer av tjänster. Men allt handlar om vilket utbud dessa tjänster har och så länge utbudet är dåligt kommer vi konsumenter att ”ladda ner” filmer/Tv-serier framöver. Drömsenariet vore tex att www.imdb.com även hade en länk till varje film/tv-serie som dom har i sin databas. Det lär dröja innan något sådant händer men den dagen så kan jag lova att snudd på all ”olaglig fildelning” av film kommer att upphöra.

 • unsui

  mars 31st, 2011

  Vi har inte ens packat upp våra plastbitar. Och livet går vidare!

 • Micke

  april 5th, 2011

  hehe ja plastbitarna kan nog allt få vara kvar i flytt kartongerna. Jag packade som sagt ganska nyligt ner mina plastbitar och förflyttade dem till förrådet.

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields