det blev en iphone till…

Så det vart då ytligare en Apple telefon i min ägo trotts att det finns så mycket jag stört mig på då det kommer till dessa tidigare exemplar. Bra många av dom jag känner har fått byta ut sina gamla iPhones via garantin. pga dålig kvalité där dom gått sönder. Med stora förhoppningar så vill man iaf tro att denna nya version kommer hålla bättre. Men tyvärr så fick min kollega och en vän till han lämna in sina telefoner första dagen pga detta fel.

Så starten imponerar inte mycket om det nu är flera som råkar ut för detta.

Med detta gnäll kan man undra varför köpte jag denna telefon nu då? Jo för att jag anser fortfarande att Apples iPhone är den bästa telefonen på marknaden trotts vissa brister som man kan bli GALEN på. Har en längre tid tänkt att nästa telefon ska bli en Android telefon men då man börjar läsa om hur folk upplever dessa telefoner så inser jag att Android har en hel del tid kvar innan det är så pass moget så det passar mig och mina behov.

Det jag vill se på Android telefonerna är
1. Riktigt ”Native Android” alltså likt Googles Nexus One, tyvärr lär väll detta inte hända då Google lagt ner tillverkningen av egna telefoner. Så vi kommer få dras med Samsungs, LG, SE, HTC osv egna hemmasnickrade GUIs som är mer eller mindre bra

2. Direkt uppdateringar. Det är inte ok att SE osv väntar 6 månader tills dom kan släppa in ny version av Android till deras telefon för att dom måste anpassa det.

3. Telefontillverkana bör fokusera på färre modeller och ha mera support för dessa. Än att släppa en telefon sen 2 månader senare en nyare osv så sammanlagt på ett år har dom typ 10modeller ute. Då vet man att ingen av dessa telefoner kommer leva särskilt länge. Då nästa version är ute är den innan död.

4. Vill ha ett fungerande Android market i Sverige där man kan handla appar med svenskt Visa utan massa problem. Detta är ett av Androids största problem.

5. Iom att Android är friare så är det även mera öppet för att lura oss användare till att installera dåliga program som ligger i bakgrunden och skickar dyra sms osv. Detta bör styras upp bättre anser jag så det inte kan hända så ”enkelt”

Nu till själva iPhone4 och vad jag anser om denna telefon.
Det finns en uppsjö recensioner om denna telefon så tänker inte gå in så mycket på detta. Men kan ändå ge en viss reflektion. Går man som mig ifrån gamla 3g modellen till nu denna 4a modell Så kan jag lova att det är som att gå ifrån en 486 till en Pentiumdator på den gamla goda tiden. Skärmen är helt otroligt bra och jag har hittills ej sett något som kan mäta sig med dess upplösning och ljusstyrka.

En otroligt bra styrka med Itunes och kopplingen till iPhone är dess backup funktion. (Det är dock den enda funktion jag tycker är bra, sen kan det programmet på PC plattformen själv dö om jag fick välja) Så att gå ifrån 3g modellen till nu 4an var jätte enkelt bara koppla in telefonen till Itunes synka om till den nya. Då fick man med alla gamla sms, Kontakter. Appar osv osv. detta är otroligt bra och ett verkligt plus då man skaffar en ny telefon. För det är oftast allt som man har i telefonen som man tycker är gruvsamt att gå ifrån då man går till en ny.

Jag har ännu inte upplevt något lagg eller frysningar i telefonen som jag jämt fick dras med i gamla 3gmodellen.

Sen vet jag inte om det är psykologiskt eller ej pga allt snack om antenn problemet i telefonen, men jag får för mig att jag har sämre mottagning nu än på den gamla telefonen. Men några vänner har testat en hel del med 3g modellen vs 4an nu och där kom dom iaf fram till att 4an har bättre mottagning trotts allt.

För mig finns inte den ultimata lösningen då det kommer till ”smart phones” ännu dock anser jag att idags läget är fortfarande iPhone det som är den bästa lösningen iaf för mina behov. Så jag tror iaf att jag är nöjd med mitt köp. Det kommer bli intressant att se hur Android samt Win7 telefonerna nu längre fram kommer att bli, helt klart så har iaf nu Apple lite konkurrens vilket är jätte bra och gynnar oss konsumenter.

Leave a Comment

* are Required fields