Nätmobbning…

Ett stort problem vi har med Internet idag är ”nätmobbning”. Detta tror jag alla är medvetna om och vi alla som är normalt funtade vill självklart att det ska få ett slut och försvinna. Men tillvägagångssätten hur vi vill det skiljer nog en hel del. Jag blir alltid orolig då riksdagen börjar prata om mera hårdare lagar emot oss medborgare. Som här anses det nu vara på plats att införa en lag emot detta. Jag vet inte är detta verkligen en lösning på problemet? mobbarna som mobbar kommer inte sluta bara för att ett kommunikationsmedia upphör.

Då jag var liten och gick i skola la vi ”anonyma lappar” i varandras bänkar på rasten då ingen såg. Dessa lappar var inte alla gånger så snälla kan jag lova. Jag minns tom då jag var hemma hos en kompis då han fick ett brev anonymt av en ifrån skolan. Detta är kanske inte lika vanligt idag då Internet finns för våran kommunikation. Men fenomenet har alltid funnits och kommer inte sluta bara för en ny lag kommer. Självklart om en lag kommer och den går att ha riktigt 100% rättssäker så är det väll värt ett försök. Men då kanske kameror i klassrumen/skolgården är det också? Så kan lärarna studera allt och se vilka som mobbar osv? Jag vet inte men börjar det inte gå överstyr då?

Jag vill tro att mobbning är något man måste jobba hårt emot i skolan där lärarna har en stor roll och självklart i hemmen. Att skärpa lagar tror inte jag är rätt väg att gå. Där emot att öka utbildningsinsatserna emot detta är det. Men det är förståss billigare med lite hårdare lagar än att ge detta tid och utbildning.

 • HomeRiver

  september 1st, 2010

  Håller med dig. Det mesta blir bara sämre ju mer regler som ges. Fram för ordentligt mer med resurser på skolan och förskolan istället! Och kanske till mer föräldrastöd där det behövs.

 • Micke

  september 1st, 2010

  precis min mening också! Visst lagar, ordning och reda är väll alltid bra. Men man får inte bort mobbarna om man nu tror att anonymitet på internet är boven. Det enda du lyckas med då är att driva bort dem till något annat dom kan mobba igenom.

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields