Spotify ändrar vilkoren…

Läser på idg, Afonbladet, SVD och i DN att spotify ändrar vilkoren för sin ”gratis tjänst” Hur man nu kan kalla ”att behöva lyssna på reklam” vara gratis. Men visst det har iaf inte kostat mig några pengar. Jag kan helt förstå att man vill få in mera pengar. Men jag tycker det är synd att inte reklamintäckerna räcker till? För som deras tjänst har varit nu har helt klart gett dom framgång. Man kan väll undra om det är att dom börjat bli giriga? Eller om detta har med att skivbolagen trycker på som självklart vill ha mera pengar. Egentligen är väll inte 49kr i månaden så dyrt och är väll en kostnad som dom flesta kan överleva. Men med denna förändring har dom helt klart sabbat en del av det som iaf jag anser var storheten med Spotify. Alltså som en reklamradio fast man själv kunde styra låtarna som man ville.

Jag minns då jag var yngre och köpte 2-4 skivor i månaden och då kostade dom typ 169kr styck. Men som sagt det är inte helt enkelt att jämföra den egna musiken som man köpte då emot det man kan strema på spotify idag.

Man hyr musiken
Du äger inte musiken som med dina skivor där du kunde göra vad du ville med dem som att ta backups eller sälja dem vidare.

Man har ingen kontroll på det man har på spotify
låtar tas bort allt oftare än sällan. Du vet inte garanterat att dina favorit artister finns där senare.

Kontot är bundet till en person.
Detta medför att i en familj där man är flera som vill lyssna på musik samtidigt men olika musik så blir det ganska dyrt.

Vad händer med musiken då spotify bli uppköpta eller konkursar?.
Tänk all den tid du lagt ner på att skapa dina spelitstor och letat alla dina gammla godingar du vill ha åtkomst till. Detta är inget du kan ta förgivet då det ligger hos spotify

Spotify kan när som helst ändra vilkoren.
Precis som nu så kan dom även senare ändra andra vilkor. Som med lite otur gör det lite sämre för dig. Detta är inget man kan styra över.

Spotify nyttjar din Hårddisk
Sist jag kollade min mapp för spotify så hade den ”snott” ganska många gigabyte, Antar detta är för att den lagrar en del av den musik du lyssnar på så den kan spridas vidare ifrån din dator enkelt till andra spotifyanvändare.

Spotify Använder din internetuppkoppling för uppstream laddning
Det inte många vet är att spotify laddar upp data ifrån din client. Detta medför att det blir billigare för spotify då vi hjälper till med att distrubiera deras musik i nätet.

Utbudet
Som många vet finns inte all musik på spotify och har man ett litet bredare musik intresse så finns det väldigt många luckor på spotify som gör att du inte kan räkna med att ha spotify som din heltäckande musikleverantör.

För mig handlar allt om utbudet och tillgänglighet och vettiga priser. Är det tillräckligr bra och enkelt med vettiga priser då ska det väll mycket till för att man inte är beredd att betalaför sig.

Jag gjorde förut ett Spotify vs YouTube test i vad som fanns av det jag lyssnar på. Jag får väll prova nu igen och se om Spotify har blivit bättre? För att Spotify ens ska vara intresant för mig så vill jag nog iaf ha 90% träff vs YouTube där jag har typ 99% träff på det jag vill lyssna på.

Nedan gör jag en jämförelse på mina låtar jag har på YouTube i Spellistan ifrån Mars

Robert Babicz -Slide - Slide Away

Spotify

Lutzenkirchen - Don’t Fear To Rock (Beltek Remix)

Spotify

Jeremy Olander - Riots

Evol Waves - Everything In It’s Right Place

Spotify

Spirit Catcher - No Way Out

Spotify

Levente Marton - Big Fat Kiss

Spotify

Mark Broom - Satellite (Mix One)

Spotify

Cressida & Reminder - Pillowfight

The Advent and Industrialyzer - Complex Data

Spektre - Minds Eye

Official - Traumer ’Rolling Life’

Spotify

Marc Romboy & Stephan Bodzin - Ferdinand

Spotify

juan deminicis-remember the future-cid

Felix Da Housecat - Zaman (Moguai Remix)

Spotify

Jim Rivers - Black Keys

Spotify

Cirez D & Acki Kokotos - Tomorrow

IORI - SPACIOTEMPORAL

Här måste jag säga att jag blir lite överraskad. Jag vet inte om jag nu enbart hade tur denna gång eller kan det vara så bra så att skivbolagen/artisterna av det jag lyssnar på börjar anse att Spotify är en bra distrubitions plattform även för deras musik? Jag menar denna gång utav 17 låtar så finns iaf 10. Det är väll kanske inte helt godkänt men om man jämför med då jag kollade i November då det bara fanns 3 låtar utav 16 så är detta ett stort lyft! Så vem vet fortsätter det i denna takt så kanske även jag blir premium medlem framöver.

Leave a Comment

* are Required fields