Dagens spel…

Sitter och följer e3 mässan på http://www.youtube.com/e3 Det ska bli spännande och se om det faktiskt visas upp något nytt och innovativt som man verkligen känner detta måste man skaffa/spela. På grafikfronten lär det väll dröja LÄNGE innan man får se något större framsteg. Dagens konsoller har begränsat spelutvecklingen ganska rejält då det kommer till grafik/ai/fysik och nu mjölkar i min mening alla spelutvecklare ut allt dom kan i den förlegade hårdvaran. Jag hade någon form av dröm för typ 10 år sedan (då faktiskt spelindustrin styrde hela PC utvecklingen) att 2010+ skulle spelen vara som ”verkligheten” det kanske var lite väl naivt men ett tag såg det lovande ut och det som nått längst i detta anser jag är spelet Crysis

Det släpptes i November 2007 Alltså snart 3 år gammalt. Det är än idag mig veterligen det spelet som håller flaggan högst då det kommer till Grafik/Fysik/AI. Nu finns det alltid folk som säger att grafiken är inte allt och självklart är den inte det. Men nog är det kul med teknisk utveckling som höjer ribban vilket inte har hänt sen 2007 i detta läge och det är riktigt tråkigt för oss som vill se ny teknik och spela det nyaste. Det ironiska i detta är att dagens benchmarks tester på hårdvara görs alltså fortfarande på en 3 år gammal spelmotor cryengine 2

På 90talet då spelutvecklingen var ganska stor kunde man se Quake Det släpptes 1996

Redan 2 år efter quake kom Halflife 1

HalfLife1 bestod av en rejält moddad version av quake1 motorn men vilken otrolig utveckling vi som spelare fick uppleva. Denna tid känns långt gången och kommer vi någonsin få uppleva detta igen? Det känns som den tekniska utvecklingen rejält dött av då det kommer till nyskapande spel som kräver det senaste i hårdvara. Det går självklart att diskutera fördelarna med detta men jag personligen anser detta suger och längtar tillbaka till den tiden man såg på Carmacks nästa spelmotor med fascination. Nu vet man hur alla spel kommer att se ut inget nytt händer så länge konsollerna från 2005 sätter ribban. Ända skillnaden är lite nya texturer/modeller i spelen.

Leave a Comment

* are Required fields