Archive for the ‘Film’ Category

3D Film

Jag kan konstatera att jag inte är så särskilt imponerad av 3d film i dess form det är idag.
Nu har jag varit på en del 3d filmer och jag antar att upplevelsen då det kommer till vissa saker kanske skiljer sig beroende på vilken biosalong man ser 3Dfilmerna i.

Men det jag stör mig på då jag ser 3d filmer är följande:

Glasögonen.
Dom är stora klumpiga och inte alls sköna att ha på Näsan. Sist fick jag 2st röda märken på näsan. Dessutom så är det som att se en film med solglasögon. Kontrasten/ljusheten i bildupplevelsen är lite för mörk.

Fokus
Det är hela tiden den som filmar som bestämmer vart fokus är trotts att min skalle är van att det jag tittar på är det jag ser tydligt synnerhet i ”3D”. Nu då jag tittar på en bakgrundsfigur/föremål så är det suddigt trotts att min skalle vet att i verkliga världen då jag tittar på något i förgrunden så blir det det som är ”skarpt” för mina ögon. Det blir en väldigt onaturlig känsla då man inte kan fokusera och se som man är van att göra i verkliga livet.

Alla överdrivna 3d effekter.
Bara för att vi nu har 3d teknik så behöver man inte överdriva 3d effekterna så man blir påmind om att det är 3d. 3d ska iaf för mig vara något som gör att man får en närmare upplevelse av filmen där man känner sig mera inne i filmen än i vanliga fall. Men allt för ofta blir detta så överdrivet.

Om 3Dfilm ska kunna ta sig till hemmen så är det nog ett måste att man slipper glasögonen så alla i hemmen kan ta del av 3d upplevelsen. Samt måste även betrackningsvinkeln för att upplevda 3d vara bättre.

3D är en helt klart cool teknik men i nuvarande form dras det med en del knasigheter som gör så att jag inte riktigt känner köpsuget att skaffa en 3DTV eller känner att den här filmen bara måste jag se i 3D.

Scifi serier 2011

Stor scifi och fantasy nörd man är så är man på ständig jakt efter nya scifi/fantasy filmer, Tv serier och böcker. Tyvärr har man dammsugat av marknaden ganska kraftigt på det mesta inom detta. Men här nedan finns det iaf lite nya och gammla serier som fortfarande går och som det kan vara värt att kolla upp om det är något att se på :)

Game Of Thrones - trailer

Böckerna sägs vara otroligt bra av Geroge R.R Martin. Ljudböckerna jag kommit över har haft så otroligt dålig uppläsare och kvaliten på ljudet var för dåligt Så detta ser ut att bli till att läsa framöver då man får tiden till det.

Terra Nova Official Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=4zzzNcrNzNU
Helt ny serie men ideen är ganska gammal och det har gjorts tidigare serier på samma tema. Men detta kanske blir bra? vi får väll iaf hoppas på det :)

Falling Skies
http://www.youtube.com/watch?v=l6_DCIDTf4s
Den här serien känns iaf påkostad och mycket trevliga effekter. Men vi får väll hoppas att det är en vettig storry också med bra skådisar som håller.

A Look Ahead at The Walking Dead Season 2

Sessong ett av denna serie är lätt bland det bästa jag sett då det kommer till Zombie filmer/Serier så denna sessong ser jag fram emot starkt.

Outcasts - Series Trailer - BBC One

Antar det är lite samma tema som Terra Nova och som jag sa innan detta har det gjorts avspeglingar på förut.

Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Detta ska bli intresant. Jag var ett riktigt faan av BSG och anser att avslutningen på den serien är bland det bästa som gjorts i scifi tvserie väg. SÅ ska bli kul att se vart detta nu kommet leda. Tyvärr gick det inte så bra för Caprica som vart nerlagt efter en sessong som jag antar var deras tanke att det skulle bli BSG efterträdare.

Stargate Universe

En pågående serie just nu som jag inte börjat att titta på än. Men efter att ha sett SG-1 och Atlantis serierna så är jag ett stort faan av Stargate. Dock av alla kritiker ang denna nya serie så tappar jag lite suget på att se detta. Men man kanske ska ge det en changs iaf?

V
Denna TV serie är väll helt okej men då så otroligt utdragen där det inte händer något på flera avsnitt. Men det är iaf sevärt och det ska bli intresant och se om det blir en sessong 3 av detta. Sessong2 slutade på ett sätt som gav mersmak.

Musik och film i molnet

Dessa nyheter är alltid kul att läsa. Det där en statistik jag bara kan instämma med och är en del av. Sedan Spotify kommit till världen samt med YouTubes stora musikutbud har jag aldrig sett något behov av att ”tanka musik” längre. Jag har alltid tyckt/trott/påstått att så fort dom lagliga alternativen blir bättre än dom ”olagliga” så kommer folk att gå över till det. Dessa siffror talar ganska mycket för att det stämmer. För vem orkar egentligen sitta och leta låtar på nätet sen ladda ner samt där efter föra över till mp3spelaren/telefonen. Med dessa tjänster så finns det alltid tillgängligt vart man än är så länge man har El och Internetuppkoppling.

Förekommer det ens fester hemma hos folk numera där inte Spotify och YouTube är huvudkällan till den musik som det lyssnas till?

Själv har jag stora planer på att packa undan mina plastbitar(cd skivorna) ner till källaren och ställa dem bredvid mina lådor med vinylskivor och kassettband. Förhoppningsvis kommer detta fenomen aldrig igen att behöva uppstå iom att allt numera ligger i ”molnet” och nästa generation av media är inget som är ”flyttbart” i hemmet.

Fler och flera digitala tjänster kommer att flyttas över till molnet och vi har helt klart en intressant framtid framöver över hur Internet kommer att utvecklas. Det man faktiskt saknar mest nu är motsvarande bra filmtjänster på nätet. Visst det finns lite försök som Voddler och andra typer av tjänster. Men allt handlar om vilket utbud dessa tjänster har och så länge utbudet är dåligt kommer vi konsumenter att ”ladda ner” filmer/Tv-serier framöver. Drömsenariet vore tex att www.imdb.com även hade en länk till varje film/tv-serie som dom har i sin databas. Det lär dröja innan något sådant händer men den dagen så kan jag lova att snudd på all ”olaglig fildelning” av film kommer att upphöra.

Time lapse

Jag har länge själv funderat på att skapa något roligt med ”Time lapse” Men det har aldrig blivit av. Men vill man finna lite inspiration för det hela så bör man se denna film

Running on Empty

Vilket otroligt jobb han har lagt ner för att maska bort bilarna men otroligt coolt vart det iaf :)

Sharing is caring..

Alla bilder och allt annat i mediaväg som jag laddar upp här av det jag gjort själv har jag denna regel för.

Creative Commons License
Dessa verk av http://www.mediafreak.se är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige-licens.