Archive for the ‘Program’ Category

Apple skämtar?

Ibalnd är det första April fast det ändå inte är det. Då man läser en nyhet nu som figurerar om att Apple tänker stoppa in en funktion i iPhone så man inte kan filma på konserter och liknande saker som är upphovsrättsrelaterade så blir det iaf för mig så pass komiskt och dumt så jag kan inte ta detta på alvar. Jag kan bara tro att detta är en nyhet som sprids av folk som vill svartmåla Apple? För det kan väll inte vara möjligt att dom seriöst funderar på att implementera detta?

Om dom skulle vara seriösa med detta så kan man undra VEM som kommer vilja äga en iPhone? Vem vill att ens telefon ska bli så pass styrd då dom väljer vad du får fota och filma med den? Vem kommer någonsin att vilja uppgradera sin tilefon med dessa funktioner om det kommer i en kommande patch?

Som sagt detta är så galet så det kan inte vara annat än ett ända stort skämt. Jag skulle iofs tycka det var bra om detta genomfördes så jag fick ett riktigt bra starkt skäl att övergå till Android. Just nu är jag faktiskt fortfarande nöjd till största del med min telefonen :)

 

Witcher 2 ett PC-spel man bör köpa!

Det var länge sedan jag köpt ett datorspel. Detta beror inte på att jag fulladdar spel. Det handlar mest om att dom spel jag köper spelar jag väldigt mycket och väldigt länge där av är det ganska få spel jag tar till mig. Men har sista åren faktiskt inte spelat något spel alls nästan och den dator jag köpte ny förra sommaren med ett bra grafikkort då har inte fått bekänna färg igentligen förens nu med mitt nyinköpta spel. Egentligen tycker jag mera om multiplayer spel där man är mera människor online samtidigt och spelar är  roligare och det som ger mig mest då det kommer till spelande. Men tyvärr då man inte har lika mycket tid längre för spelandet som förr så är det bara inse att man har inget att komma med i dessa onlinespel. Vill man ha en changs att hänga med i dom där spelen och verkligen kunna få ut något av dom i tex World of Warcraft så bör man nog snitta minst 2-6h om dagen i spelvärlden. Annars kan man inte hänga med på det roliga som händer i dom där spelen och för mig personligen är det vädligt svårt att spela dessa spel casual. Så det är lite allt eller inget då det kommer till detta för mig. Som mitt liv ser ut nu är det det senare inget då det gäller online spelandet. Men på singelplayer sidan där man faktiskt kan pausa/stänga av spelet precis när som helst och man kan låta det stå flera veckor utan att röra det och världen är kvar precis som det var sist man spelade det så är det helt klart en möjlighet för oss med mindre tid att kunna få åtnjuta lite roliga spel.

Eftersom jag i grunden är en onlinespelare så kan jag säga att jag föredrar PC spel och min åsikt är att konsollerna är till för barn 😉 Tyvärr så har dessa konsoller totalt tagit över marknaden och det mesta vi ser i PC spel världen numera då det inte är online spel vill säga är riktigt dåliga portningar där man inte tar till vara på den överlägset bättre hårdvaran som finns i moderna datorer. Detta kan man självklart diskutera för och nackdelar med men min bestämda åsikt i detta är att det har segat ner utvecklingen ganska kraftigt. vilket är tråkigt för oss gammla PCspels nördar.

Men ibland dyker det upp hopp även för oss datorspels förespråkare och då man ser dessa små ljusglimtar gäller det för oss att faktiskt vara med och stödja och det bästa man kan göra det på är så klart att betala för spelet och att göra lite reklam för dessa företag som fortfarande tror på PCgaming. Dom börjar tvärr bli utrotade och snart har vi väll iinte ens konsollerna kvar och det vi har i framtiden är pekplattor med fågelspel 😉

Spelet jag pratar om är Witcher 2 har dock missat ettan själv pga tidbrist. Men av alla goda rescensioner detta spel fått och att det just är PC only och då dom har den här typen av resonemang Så är det ett givet köp. Jag har själv inte spelat det så mycket ännu mer än själva start sekvenserna typ och just nu är allt lite förvirrat men jag tror det kommer gå till sig och att detta blir något som kommer ge nöjje till tråkiga timmar hemma istället för dumburken.

Trailer på Witcher 2
http://www.youtube.com/watch?v=otRU79Rdh_0

Spel recension

En app för skolmaten

Ibland slutar man förvånas. Det är precis som om inte internet har funnits med information innan. Nu går det upp för några att man vill ha en ”skolmats app” så man enkelt kan se vilken mat sina barn äter i skolan så att det inte krockar med det man ska äta hemma.

Så vitt jag vet har väll denna typ av information gått att ha på en hemsida som man enkelt kan surfa till sedan vi vanliga svenssons fick tillgång till Internet i hemmen. Varför behöver man en app till en sådan här enkel sak?!. Ibland går man verkligen över ån efter vatten som det heter.

Whatsapp

Har sedan någon månad installerat appen ”whatsapp” på min mobil. Denna app är egentligen en vanlig chatt app som msn, skype och andra typer av chatt appar. Men det jag tycker gör att denna sticker ut och verkligen gör så att den är riktigt användarvänlig är följande saker.

Det är gratis att kommunicera med denna app. (förutom databandbredden som den använder) för mig kostar varje sms 69öre.
Du kan se då ditt meddelande är levererat och läst vilket man ser igenom 2st gröna bockar vid varje ”pratbubbla”
Inget användarid eller addande av vänner krävs.
Du kan skicka text, din plats, ljud, film och bild väldigt enkelt och intuitivt.
Ingen begränsning i antal tecken.
Du upplever inkomna meddelanden precis på samma sätt som vanliga sms

För mig är whatsapp lite som SMS 2.0 fördelarna är riktigt stora. Jag kan ärligt inte förstå varför någon vill fortsätta med stenålders sms som kostar hutlöst mycket då man får det mycket bättre och dessutom gratis via whatsapp. Dock är problemet som vanligt här att alla måste självklart ha denna app för att det ska fungera. Precis som att man måste ha skype på 2st clienter för att det ska fungera. Så äger man en Android, iPhone eller en Blackberry telefon så kan jag inte se varför man inte skulle vilja ha denna chatt client. Vilket iaf för mig är den bästa ersättaren för sms just nu.

Telefonförsäljare och telefonsvarare…

Jag har alltid HATAT försäljare som ringer och dom har alltid en förmåga att ringa på dom tider man inte kan eller vill ta emot deras samtal. Vill jag ha något så letar jag efter det själv, jag vill inte bli uppringd och störd. Tror inte det finns någon som faktiskt uppskattar dessa telefonförsäljare. Jag antar att den största delen av alla telefonförsäljningssamtal fortfarande gå till hemtelefonerna. Men då mer och mer och då synnerhet min generation och den yngre faktiskt inte har något hemnummer så tvingas nu telefonförsäljarna att börja ringa på våra mobiler.

Det är här det börjar bli lite kul och intressant. Med dagens smartphones har vi verkligen all makt på vår sida och jag vill påstå att telefonförsäljarbranschen är en döende bransch där iaf jag om jag satt och bedrev ett sådant företag skulle börja tänka över framtiden.

Har man en iphone nu kan man installera en app som för över en kontaktgrupp till sin telefonbok med över 300 kontakter i. Vilket gör att du ser på telefonen om en säljare ringer eller inte. Samt om du vill kan du även lägga in en tyst ringsignal eller en annan signal för dessa nummer så att du vet att det är samtal som går att ignorera.
Själv skulle jag vilja dra detta ett steg längre och ha en ”egen telefonsvarare” på telefonen där man kan göra egna svar beroende på vem som ringer. Tyvärr finns det inget stöd för detta vad jag vet än på någon mobilplattform? Men eftersom det bara är mjukvara så bör det väll inte vara omöjligt att det kan komma någon sådan iaf till Android telefonerna. Egentligen är inte detta något konstigt vi hade telefonsvarare i hemmen förut alltså egna telefonsvarare. Så jag kan inte förstå varför vi inte kan få ha det nu. på Iphone kommer det nog tyvärr aldrig att komma. Om jag uppfattat det rätt finns det inga APIer att ta till för att kunna utveckla denna typ av Applikation.

Om an nu skulle kunna göra specifika medelanden så ger det ganska mycket makt över sina samtal.

tex: du har semester och din chef/Jobb ringer. Då svarar din telefon automatiskt, Hej, jag är inte tillgänglig förens första augusti. Ha en bra sommar. Är det något viktigt lämna namn och nummer… Ja detta kan man anpassa till mycket.

Så fort det står okänt nummer på telefonen så vet man att det är något irriterande samtal. Då skulle iaf jag vilja ha ett meddelande som sa så här.
”Hej! Jag ser att du ringer ifrån ett okänt nummer, var vänlig uppge namn ärende och telefonnummer så jag kan återkomma då jag vet vem du är och vad du vill.” Om dom ej gör det så är det ganska uppenbart att det inte är något viktigt och du slipper lägga energi och tid på det onödiga telefonsamtalet.

En annan bra sak med telefonsvararapplikationen är att man slipper betala massa avgifter till sin operatör som har denna typ av tjänst men som bara fungerar på alla nummer. Tyvärr misstänker jag att operatörerna motsätter sig denna idee starkt för det skulle minska deras inkomster.

Datorn gör jobbet..

Kul att se att ramminnet gör rätt för sig och även CPUn i den nya datorn :)

bench

Content aware

Efter jag sett lite nyheter om nya Photoshop CS5 och ”Content Aware” funktionen så kännde jag mig lite skeptisk och tyckte nästan deras demo filmer Var för bra för att vara sant. Adobe har en tendens att dema material som är perfekt anpassat och då ser det alltid bra ut men då man själv testar vissa nya funktioner som dom demat i deras nya produkter lever det inte allt för ofta upp till det dom sagt. Men i detta läge måste jag säga att jag är IMPONERAD! Trodde inte att det skulle fungera så här bra och så enkelt samt så snabbt. Bara denna funktion i sig kan vara värd en uppgradering om man sitter mycket med bildredigering.

Jag testade lite på skoj på en bild och tog bort liften. Ni ser själva. Visst det syns att det blivit manipulerat men jag tror ingen skulle märka det om man inte sett originalet innan.

Reklamen i msn chatt..

Läste en intressant artikel på idg om hur man får till msn chatt klienten lite bättre. Det mesta där var känt sen tidigare men för mig såg jag en liten intressant funktion som skall testas och som jag faktiskt saknat.

”STÄNG AV REKLAMEN
Om du vill bli av med reklamen på ett annat sätt, utan att bryta licensavtalet genom att ändra i programmet som i föregående tips, kan du göra så här. Öppna Internet-alternativ i Kontrollpanelen, byt till fliken Säkerhet, klicka på Ej tillförlitliga platser och sedan på Platser. Lägg till webbadressen http://rad.msn.com, som är Microsofts reklamserver. Vips blir reklamrutan vit.”

Mer finns att läsa här:

http://www.idg.se/2.1085/1.324885/33-tips-for-ett-roligare-och-smartare-live-messenger