Archive for mars, 2011

Ipad en fluga?

”Därför är Ipad en fluga” Den rubriken läser jag på en artikel ifrån idg.se Personligen anser jag att den tar upp precis alla dom tankar jag har runt dessa surfplattor. Jag är sällan skeptisk till ny teknik och allt som oftast får jag lite panik att jag inte har råd att köpa dom senaste roliga tekniska prylarna som släpps på marknaden. Men jag måste erkänna att jag har noll och inget sug alls efter en surf platta. För ärligt jag vet inte riktigt vad den ger mig för mer-värde än vad min iphone har eller för den delen min laptop. En surfplatta är sämst av dessa båda världar. En dator som inte har en dators funktioner, En telefon som inte har en telefons funtioner. Vad ska jag med den till? Vilket mer värde ger den mig? Jag kan verkligen inte se varför man behöver denna produkt? Men tydligen säljer den bra så det är väll iaf kul för elektronik branchen :) Dock är det inget tåg jag hakar på så länge ingen riktigt kan förklara för mig vad en surfplatta ger för mer-värde som jag inte redan har i min mobil/laptop?

Dock börjar det komma intresanta laptop/surfplatte hybrider

Detta sätter saker i ett litet annat perspektiv där jag iaf själv kan börja se en viss nytta.

Sen tror jag otroligt mycket på själva iden med touchskärmar och jag hoppas att det framöver blir standard på allt som släpps i skärmväg framöver.

Det går bra för Spotify

Det är kul att läsa att det går bra för den svenska musik tjänsten Spotify. Jag har i tidigare inlägg klagat på att min musik inte finns där och det stämmer tyvärr fortfarande. Jag bara väntar på den dagen då Beatport finns på spotify också. Den dagen kommer jag att bli en premium kund för där finns typ allt det jag lyssnar på. Man får hoppas att alla musikdistributörer får upp ögonen för Spotify och faktiskt inser att det är en fungerande affärsmodell där fler och fler är med och betalar för musiken. Själv får jag fortfarande nöja mig med YouTube och min kanal där för den musik jag lyssnar på.

En app för skolmaten

Ibland slutar man förvånas. Det är precis som om inte internet har funnits med information innan. Nu går det upp för några att man vill ha en ”skolmats app” så man enkelt kan se vilken mat sina barn äter i skolan så att det inte krockar med det man ska äta hemma.

Så vitt jag vet har väll denna typ av information gått att ha på en hemsida som man enkelt kan surfa till sedan vi vanliga svenssons fick tillgång till Internet i hemmen. Varför behöver man en app till en sådan här enkel sak?!. Ibland går man verkligen över ån efter vatten som det heter.