Archive for april, 2011

HD TV

Ser att vi kommer få tillgång till HD kanaler i vårat mark-sända nät

Jag förvånas fortfarande att vi spenderar så mycket pengar på denna teknik då allt redan nu börjat gå över till Internet TV. Jag personligen har aldrig haft digital TV och kommer nog aldrig att skaffa det heller. Jag vill se på ”TV” då det passar mig och efter hur jag har tid. Då är TV sändningar ganska ointressanta. Enda gångerna jag kan se en viss nytta med detta är Live sändningar i tex sport. Men även det går att strema ut på nätet live.

Vi borde satsa hårdare på att bygga ut våran Internet infrastruktur ännu mera så kan vi en gång för alla släcka dessa master som tar upp massa dyr bandbredd i luften och som skulle kunna nyttjas till mer trådlös Internet kommunikation där vi så klart även inkluderar ”TV sändningar”.

Fettskatter

Nu är det på tal om fettskatter igen. Detta kanske låter bra och rent spontant är det väll något man kanske anser vara okej? Jag har iaf väldigt svårt för detta med punktskatter/avdrag. Det skapar massa problem. Vilken mat ska få högre skatt? Läser vi om mat idag är man långt ifrån helt överens om vad som är nyttigast att äta och det som är mest onyttigt att äta. Att nu vilja låta storebror börja bestämma detta åt oss med att tvinga oss till en viss typ av mat med punktskatter som ändrar våra handelsmönster är helt sinnesjukt. Låt oss säga att socker ska beskattas, ja då kommer aspartan i våra livsmedel att öka lavinartat för det är alltså ”nyttigare” och bör då inte beskattas. Eller någon kanske anser att kolhydrater är onyttigt för det finns en del (tvivelaktiga)studier om LFCH dieterna som fungerar ”bra” för många. Så då ska alltså kolhydrater kosta mera. Eller kanske rent av fett är boven i dramat som det var på 80/90 talet då kolhydraterna var det bästa man kunde äta. Nej låt bli dessa dumheter och låt alla äta vad dom vill och satsa hellre på MYCKET mera fysisk aktivering på skolor och arbetsplatser. Gör-om många studieformer så att det är en del av vardagen för barn att vara ute eller inne men där man rör på sig mycket. Här finns det mycket att göra och som jag sett och förstått så har skolan bara dragit in mer och mer på fysiska aktiviteter. Likaså på arbetsplatser så borde det vara en naturlig del att se till att sin personal får möjlighet och tid att kunna få röra på sig.

All mat är ”onyttig” kan man säga om vi pratar om att folk är överviktiga. Detta är ganska enkelt. Vad du än äter men överskrider ditt dagliga energibehov så kommer du logiskt sätt att öka i vikt och bli överviktig. Så att anse att en typ av mat är sämre än någon annan är bara ren idioti om vi avser fettman. Vi människor måste lära oss att äta mindre och röra oss mera. Eller fortsätta att äta mycket men då måste vi också röra oss bra mycket mera så man förbränner överskottet.

Fettskatter löser inga feta människors problem. Men fysisk aktivitet och äta varierat i vettiga mängder avsett till sitt energibehov gör det.

Everything is a remix

Ibland blir jag så otroligt trött på ”branchen”. Alla blir ”tokiga” på då någon ”tar” av någon annan. everything is a remix filmerna tydlig gör detta otroligt bra. Jag efterlyser lite ödmjukhet ifrån denna branch då alla kopierar hejvilt då dom skapar något. Personligen tycker jag detta är något bra och beviserligen är något alla håller på.
Det ska bli kul och se nästa två delar som kommer ut senare i denna serie.

Spotify ändrar vilkoren…

Läser på idg, Afonbladet, SVD och i DN att spotify ändrar vilkoren för sin ”gratis tjänst” Hur man nu kan kalla ”att behöva lyssna på reklam” vara gratis. Men visst det har iaf inte kostat mig några pengar. Jag kan helt förstå att man vill få in mera pengar. Men jag tycker det är synd att inte reklamintäckerna räcker till? För som deras tjänst har varit nu har helt klart gett dom framgång. Man kan väll undra om det är att dom börjat bli giriga? Eller om detta har med att skivbolagen trycker på som självklart vill ha mera pengar. Egentligen är väll inte 49kr i månaden så dyrt och är väll en kostnad som dom flesta kan överleva. Men med denna förändring har dom helt klart sabbat en del av det som iaf jag anser var storheten med Spotify. Alltså som en reklamradio fast man själv kunde styra låtarna som man ville.

Jag minns då jag var yngre och köpte 2-4 skivor i månaden och då kostade dom typ 169kr styck. Men som sagt det är inte helt enkelt att jämföra den egna musiken som man köpte då emot det man kan strema på spotify idag.

Man hyr musiken
Du äger inte musiken som med dina skivor där du kunde göra vad du ville med dem som att ta backups eller sälja dem vidare.

Man har ingen kontroll på det man har på spotify
låtar tas bort allt oftare än sällan. Du vet inte garanterat att dina favorit artister finns där senare.

Kontot är bundet till en person.
Detta medför att i en familj där man är flera som vill lyssna på musik samtidigt men olika musik så blir det ganska dyrt.

Vad händer med musiken då spotify bli uppköpta eller konkursar?.
Tänk all den tid du lagt ner på att skapa dina spelitstor och letat alla dina gammla godingar du vill ha åtkomst till. Detta är inget du kan ta förgivet då det ligger hos spotify

Spotify kan när som helst ändra vilkoren.
Precis som nu så kan dom även senare ändra andra vilkor. Som med lite otur gör det lite sämre för dig. Detta är inget man kan styra över.

Spotify nyttjar din Hårddisk
Sist jag kollade min mapp för spotify så hade den ”snott” ganska många gigabyte, Antar detta är för att den lagrar en del av den musik du lyssnar på så den kan spridas vidare ifrån din dator enkelt till andra spotifyanvändare.

Spotify Använder din internetuppkoppling för uppstream laddning
Det inte många vet är att spotify laddar upp data ifrån din client. Detta medför att det blir billigare för spotify då vi hjälper till med att distrubiera deras musik i nätet.

Utbudet
Som många vet finns inte all musik på spotify och har man ett litet bredare musik intresse så finns det väldigt många luckor på spotify som gör att du inte kan räkna med att ha spotify som din heltäckande musikleverantör.

För mig handlar allt om utbudet och tillgänglighet och vettiga priser. Är det tillräckligr bra och enkelt med vettiga priser då ska det väll mycket till för att man inte är beredd att betalaför sig.

Jag gjorde förut ett Spotify vs YouTube test i vad som fanns av det jag lyssnar på. Jag får väll prova nu igen och se om Spotify har blivit bättre? För att Spotify ens ska vara intresant för mig så vill jag nog iaf ha 90% träff vs YouTube där jag har typ 99% träff på det jag vill lyssna på.

Nedan gör jag en jämförelse på mina låtar jag har på YouTube i Spellistan ifrån Mars

Robert Babicz -Slide - Slide Away

Spotify

Lutzenkirchen - Don’t Fear To Rock (Beltek Remix)

Spotify

Jeremy Olander - Riots

Evol Waves - Everything In It’s Right Place

Spotify

Spirit Catcher - No Way Out

Spotify

Levente Marton - Big Fat Kiss

Spotify

Mark Broom - Satellite (Mix One)

Spotify

Cressida & Reminder - Pillowfight

The Advent and Industrialyzer - Complex Data

Spektre - Minds Eye

Official - Traumer ’Rolling Life’

Spotify

Marc Romboy & Stephan Bodzin - Ferdinand

Spotify

juan deminicis-remember the future-cid

Felix Da Housecat - Zaman (Moguai Remix)

Spotify

Jim Rivers - Black Keys

Spotify

Cirez D & Acki Kokotos - Tomorrow

IORI - SPACIOTEMPORAL

Här måste jag säga att jag blir lite överraskad. Jag vet inte om jag nu enbart hade tur denna gång eller kan det vara så bra så att skivbolagen/artisterna av det jag lyssnar på börjar anse att Spotify är en bra distrubitions plattform även för deras musik? Jag menar denna gång utav 17 låtar så finns iaf 10. Det är väll kanske inte helt godkänt men om man jämför med då jag kollade i November då det bara fanns 3 låtar utav 16 så är detta ett stort lyft! Så vem vet fortsätter det i denna takt så kanske även jag blir premium medlem framöver.

Scifi serier 2011

Stor scifi och fantasy nörd man är så är man på ständig jakt efter nya scifi/fantasy filmer, Tv serier och böcker. Tyvärr har man dammsugat av marknaden ganska kraftigt på det mesta inom detta. Men här nedan finns det iaf lite nya och gammla serier som fortfarande går och som det kan vara värt att kolla upp om det är något att se på :)

Game Of Thrones - trailer

Böckerna sägs vara otroligt bra av Geroge R.R Martin. Ljudböckerna jag kommit över har haft så otroligt dålig uppläsare och kvaliten på ljudet var för dåligt Så detta ser ut att bli till att läsa framöver då man får tiden till det.

Terra Nova Official Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=4zzzNcrNzNU
Helt ny serie men ideen är ganska gammal och det har gjorts tidigare serier på samma tema. Men detta kanske blir bra? vi får väll iaf hoppas på det :)

Falling Skies
http://www.youtube.com/watch?v=l6_DCIDTf4s
Den här serien känns iaf påkostad och mycket trevliga effekter. Men vi får väll hoppas att det är en vettig storry också med bra skådisar som håller.

A Look Ahead at The Walking Dead Season 2

Sessong ett av denna serie är lätt bland det bästa jag sett då det kommer till Zombie filmer/Serier så denna sessong ser jag fram emot starkt.

Outcasts - Series Trailer - BBC One

Antar det är lite samma tema som Terra Nova och som jag sa innan detta har det gjorts avspeglingar på förut.

Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Detta ska bli intresant. Jag var ett riktigt faan av BSG och anser att avslutningen på den serien är bland det bästa som gjorts i scifi tvserie väg. SÅ ska bli kul att se vart detta nu kommet leda. Tyvärr gick det inte så bra för Caprica som vart nerlagt efter en sessong som jag antar var deras tanke att det skulle bli BSG efterträdare.

Stargate Universe

En pågående serie just nu som jag inte börjat att titta på än. Men efter att ha sett SG-1 och Atlantis serierna så är jag ett stort faan av Stargate. Dock av alla kritiker ang denna nya serie så tappar jag lite suget på att se detta. Men man kanske ska ge det en changs iaf?

V
Denna TV serie är väll helt okej men då så otroligt utdragen där det inte händer något på flera avsnitt. Men det är iaf sevärt och det ska bli intresant och se om det blir en sessong 3 av detta. Sessong2 slutade på ett sätt som gav mersmak.

Nästa generations spel..

Det var länge sedan jag tappade intresset för spelutvecklingen då allt blivit konolsifierat och typ ALLA spel som kommer görs för konsoller. Dom sista 6 åren har det inte hänt mycket i grafikväg. Detta är iofs ganska logiskt med tanke på att hårdvaran är fett begränsad. Alla som säger att grafik inte är viktigt bör läsa Bethesda-chefen Pete Hines åsikt om det hela. Jag vill vara så elak så jag anser att dom flesta spel som kommit till konsollerna är typ samma fast med olika texturer i iaf då det kommer till grafik.

Det är dags att det händer något på spelmarknaden nu jag menar spelen har typ stått still i utvecklingen i 6 år. Xbox 360 avtäcktes officiellt den 12 maj 2005 Dessa konsoller börjar bli GALET gamla.

Vi har ännu inte fått höra några nyheter på nya konsoller. Men jag kan nästan slåvad om att dessa är under utveckling. Jag har svårt att se dessa spelutvecklare som tagit fram dessa ny spelmotorer för nästa generations spel enbart vill vara på PC plattformen? För på konsoll ifrån 2005 kommer dessa spelmotorer inte fungera på det är iaf säkert.

Unreal engine 3

Frost bite engine 2

Bethesda Softworks nya motor för elder scrolls

Dessa små filmklipp ger iaf mig hopp om att man äntligen får se lite nytt blod i alla spel med ny teknik och där det finns nya mlöjligheter. Hoppas det INTE kommer dröja 6år+ då nästa generation av konsoller kommer bara så det blir samma ”spel stagnation” då.

Lag emot SMS i bilen…

Ibland är vi i sverige duktiga på att skapa lagar bara för att känns det som. Det kanske låter bra och ”folket” ser att våra makthavare gör något?

Nu ska det alltså lagstiftas emot att man får skriva sms då man kör bil. Nu ska ingen missförstå mig här för jag tycker det är helt sjukt att folk gör det. Men då vi har en lag ifrån 1951

Hittills har regeringen hänvisat till gällande lagstiftning från 1951 om vårdslöshet i trafik. Det är redan i dag förbjudet att ägna sig åt sysslor i bilen som äventyrar trafiksäkerheten.

Detta känns väll ganska glasklart? Så jag förstår inte varför vi ska ha en lag som just specificerar SMS? jag menar den som äter sin mosbricka i knät då han/hon kör då? Eller en som kollar sin kalender då det där mötet skulle vara. Den gamla lagen är helt teknik neutral och struntar i vad du gör för det du gör är olagligt så länge du inte har koncentrationen på bilkörningen. Låt det så vara och börja använd er av denna lag istället. Finns det för lite prejudicerande fall som avgör vad som ”äventyrar trafiksäkerheten” så är det väll dags att det börjar koma in lite anmälningar så detta styrs upp. Och jag är helt säker på att sms/mobilsurf/äta korv/kolla i kalndern osv osv går under ”äventyrar trafiksäkerheten”.

Com Hem

Jag brukar ofta störa mig på att då man är en existerande trogen kund på ett företag så brukar man sällan få ta del av det företagets rabatterbjudanden för det gäller ”alltid” nya kunder. Så ville helst Com Hem ha det även i detta erbjudande:

”Just nu! Bredband XXL 199:-/mån
Nu får du Bredband XXL (50-100 Mbit/s) för 199:-/mån i 6 månader när du tecknar 12 mån abonnemang (ord pris 399:-/mån).Tecknar du samtidigt Telefoni i ett år så bjuder vi på abonnemangsavgiften för Telefoni i 6 månader, därefter 69:-/mån.”

Det roliga är då man ringer in till Com Hem och vill ha detta så påstår dom att det är enbart för nya kunder. Men vart i denna text i detta erbjudande framkommer det? Jag läste upp detta för tjejen på Com Hem supporten och hon gav iaf vika och höll med om att det faktiskt inte framgår tydligt. Så dom gick iaf med på att att även ge mig detta erbjudande.

Jag tycker att det är ganska tråkigt att man som existerande kund ska behöva hålla koll hela tiden på allt sådant här. Har man otur kanske man betalar alldeles för mycket. Detta gäller allt ifrån försäkringar till vilka typer av lån man har på banken. Dom vet att vi är lata och att vi sällan kollar upp sådant här. Där emot är dom snabba att höra av sig om det ska bli dyrare.