Archive for juni, 2011

Apple skämtar?

Ibalnd är det första April fast det ändå inte är det. Då man läser en nyhet nu som figurerar om att Apple tänker stoppa in en funktion i iPhone så man inte kan filma på konserter och liknande saker som är upphovsrättsrelaterade så blir det iaf för mig så pass komiskt och dumt så jag kan inte ta detta på alvar. Jag kan bara tro att detta är en nyhet som sprids av folk som vill svartmåla Apple? För det kan väll inte vara möjligt att dom seriöst funderar på att implementera detta?

Om dom skulle vara seriösa med detta så kan man undra VEM som kommer vilja äga en iPhone? Vem vill att ens telefon ska bli så pass styrd då dom väljer vad du får fota och filma med den? Vem kommer någonsin att vilja uppgradera sin tilefon med dessa funktioner om det kommer i en kommande patch?

Som sagt detta är så galet så det kan inte vara annat än ett ända stort skämt. Jag skulle iofs tycka det var bra om detta genomfördes så jag fick ett riktigt bra starkt skäl att övergå till Android. Just nu är jag faktiskt fortfarande nöjd till största del med min telefonen :)

 

konsol portningar till PC

Jag skrev i ett tidigare inlägg om nästa generations spelmotorer där jag anser att dagens konsoller är för gammla numera för att kunna göra något nytt revolutionerande som kan imponera. Jag länkade till Bethesda-chefen Pete Hines som utalar sig om hur viktig grafiken är. Men detta känns lite humoristikst nu då dom gått ut med att dom faktiskt gör nästa del i sin spelserie Elder scrolls Skyrim först och främst till konsoller sen ska det portas till PC.

E3 2011: Elder Scrolls V Skyrim interview

Läsrer man kommentarerna på sweclockers ang detta är dom inte nådiga.

Man kanske inte ska vara så hård och döma ut något innan man fått se resultatet. Men faktum är att det har gjorts aldeles för många dåliga portningar från konsoll till PC så historiken talar sitt klara språk över detta och det är väll därför många blir så upprörda med tanke på hur detta har fungerat förut. Men visst om dom verkligen anstränger sig i portningen till PC och faktiskt tar hänsyn till PC plattformen och anpssar portningen efter den på ett bra vis så kanske detta inte är så illa. Men för att citera Harakiri på Sweclockers forum  ska detta bli bra måste dom ta detta i hänsyn.

1: Menyer är överskådliga och kan styras med mus. (piltangenter och ENTER är rätt kasst)
2: Att det släpps PATCHAR som fixar alla buggar som PC spelare garanterat kommer få som ett brev på posten , Bethesda är ju urkassa på att släppa patchar , se Fallout spelen tex.
3: Att invert mouse finns + mfl inställningar och alla knappar går att binda om till vilka tangenter man vill.
4: Att musstyrningen inte accellererar a’ la’ handkontroll
5: Att menyer i spelet är överskådliga och inte visar typ 3 saker för att konsollspelare sitter så långt från sin skärm/TV
6: Hålla handen a’ la autoaim mm går att stänga av.
7: Att det finns högupplösta texturer och grafiklägen som får din pc att utnyttjas & så man slipper gäspa åt konsollernas numera rätt låga krav.
8: Att kunna spara där jag vill och inte gå till nån ”savepoint”
9: Att kunna hoppa över filmsekvenser och annat med ett klick. (vad är det med dagens tillverkare som inte låter en hoppa över startlogos?)
10: Att det inte finns några element av det hatade 3e personssläget med fast kamera som fortfarande biter sig fast i konsollvärlden.
(Batman: Arkham Asylum-Scarecrow sekvenserna - jag pekar på dig!)

Jag kan bara hålla med om hans lista här ang vad som krävs om en portning ska bli bra/Lyckad. Så lyckas Bethesda med detta så har vi inget att gnälla på. Då spelet kommer får vi se. Men med tanke på hur portningar gått till förr så har iaf jag tyvärr inte  så stora förhoppningar att detta kommer uppfyllas särskilt bra. :(