TV

Det är ett ganska intressant ord i dagens digitaliserade samhälle. Vad menar vi med ordet TV numera? Man hör ganska ofta folk säga jag ”tittar inte på tv längre” Menar man då att man ej tittar på själva skärmen som har fått namnet TV eller menar man att man ej ser på realtids TV sändningar efter TV klockan med det svenska TV-utbudet?.

Jag vill nog säga att jag ej tittar på Tv och då med ovanstående mening. För självklart sitter jag en hel del framför min Platta skärm(”TVn”) Men jag vägrar vara slav under TV-klockan eller följa det svenska utbudet som allt som oftast sänder saker mycket senare då det är inaktuellt eller inte alls.

I dagens samhälle med Internet har den gamla modellen av ”tv” dött och vi har nu alla möjligheter att se på TVn med våra egna villkor då vi vill och kan och på det utbud vi vill. Tyvärr finns det inga 100% lagliga lösningar som fixar detta helt ut. Svtplay är ett bra steg men varför har dom inte hela utbudet där som sänts igenom alla tider? Varför plockas saker bort där? Det är väll ändå TV lisens betalarna alltså dom flesta i detta land som ”äger detta”? Iaf allt egenskapat innehåll.

Jag vill nog tro att vi alla fortfarande är tv-tittare men idag med en annan innebörd än för några år sedan.

  • HomeRiver

    oktober 13th, 2010

    Jag tittar nästan aldrig på tv. Då menar jag att jag inte tittar på realtidstv. Men inte på svtplay heller. De få program jag vill se spelar jag in på dvspelaren. Ibland tittar jag på dem sen. Men oftast blir det inte av. Nyheter läser jag hellre i tidningen och på hemsidor. Det jag tittar på mer av är filmer, inspelade från tv, hyrda eller skaffade på annat vis… I övrigt prioriterar jag min skärmtid hellre till bloggar och FB, eller möjligtvis wii en stund.

  • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields