Ipad en fluga?

”Därför är Ipad en fluga” Den rubriken läser jag på en artikel ifrån idg.se Personligen anser jag att den tar upp precis alla dom tankar jag har runt dessa surfplattor. Jag är sällan skeptisk till ny teknik och allt som oftast får jag lite panik att jag inte har råd att köpa dom senaste roliga tekniska prylarna som släpps på marknaden. Men jag måste erkänna att jag har noll och inget sug alls efter en surf platta. För ärligt jag vet inte riktigt vad den ger mig för mer-värde än vad min iphone har eller för den delen min laptop. En surfplatta är sämst av dessa båda världar. En dator som inte har en dators funktioner, En telefon som inte har en telefons funtioner. Vad ska jag med den till? Vilket mer värde ger den mig? Jag kan verkligen inte se varför man behöver denna produkt? Men tydligen säljer den bra så det är väll iaf kul för elektronik branchen :) Dock är det inget tåg jag hakar på så länge ingen riktigt kan förklara för mig vad en surfplatta ger för mer-värde som jag inte redan har i min mobil/laptop?

Dock börjar det komma intresanta laptop/surfplatte hybrider

Detta sätter saker i ett litet annat perspektiv där jag iaf själv kan börja se en viss nytta.

Sen tror jag otroligt mycket på själva iden med touchskärmar och jag hoppas att det framöver blir standard på allt som släpps i skärmväg framöver.

 • HomeRiver

  mars 28th, 2011

  Hm, det inlägget behövde jag. Har funderat hit och dit. Kanske är det en Macbook jag ”behöver”?

 • unsui

  mars 31st, 2011

  Du är ju kille. Inte tjej. Klart du inte förstår ;p

  iPad, bortsett från att den är så snygg och har sån grym skärm, är en tjejgrej. En Lurkingmanick. Tjejer surfar eljest. Vi killar vill ofta skriva, högerklicka, multitaska, kanske till och med ctrl-klicka, växla mellan (för många) öppna appar, rendera lite video i bakgrunden eller kanske bara vara uppkopplade mot FTP-servern för trygghets skull. Inte fan är vi intresserade av att bara sitta med en, låt vara banbrytandedesignofunktionsjuktsnyggplatta!, i knät o spionera på facebook/bloguppdateringar. Nä. Det vill vi inte. Jo, jag vill nog iof ha en, men har inte argument (som håller) varför vi skall köpa två till hushållet.

  Men ”Fluga”. Icke. Jag vill inte starta en för eller emot Apple diskussion. Men Apple är ett kreativt företag. Apple skapar nya saker som förändrar folks sätt att använda teknik. iPad är ett (baby) step på väg.

  Och: HomeRiver, köp en MacBook Pro, du kommer inte att ångra dig.
  http://guides.macrumors.com/MacBook_Pro_Buyer%27s_Guide

 • HomeRiver

  april 4th, 2011

  Mmm, är ju sugen på MacBook… Trots att jag är en tjej 😉

 • Micke

  april 5th, 2011

  unsui för mig är det en fluga just nu då jag själv inte ser några användningsområden just nu som ger mig mer-värde emot det jag redan har. :)

  Då jag var yngre var min dröm att bli DJ 😉 Och börjar man titta på dessa pekplattor som användarintarface för softsyntar, dj programvaror osv börjar det iaf bli intressant även för mig :)
  http://www.youtube.com/watch?v=a9lYZizeP8Q

  Så får se utvecklas programmen mera för dessa syften så kanske man blir en potentiell köpare framöver :)

  HomeRiver
  Då det kommer till bärbara datorer så kan jag nog helt klart hålla med om att Apple gör riktigt bra grejer. :)

 • unsui

  april 7th, 2011

  Man behöver inte nödvändigtvis ha en plan för allt
  s n y g g t och glimmande fint man köper. Jag känner mig som Smeagol när han ser Ringen när Apple släpper nya grejor. En iPad är jävligt bra att ha! Tror jag. Fin är den iaf.

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields