Lag emot SMS i bilen…

Ibland är vi i sverige duktiga på att skapa lagar bara för att känns det som. Det kanske låter bra och ”folket” ser att våra makthavare gör något?

Nu ska det alltså lagstiftas emot att man får skriva sms då man kör bil. Nu ska ingen missförstå mig här för jag tycker det är helt sjukt att folk gör det. Men då vi har en lag ifrån 1951

Hittills har regeringen hänvisat till gällande lagstiftning från 1951 om vårdslöshet i trafik. Det är redan i dag förbjudet att ägna sig åt sysslor i bilen som äventyrar trafiksäkerheten.

Detta känns väll ganska glasklart? Så jag förstår inte varför vi ska ha en lag som just specificerar SMS? jag menar den som äter sin mosbricka i knät då han/hon kör då? Eller en som kollar sin kalender då det där mötet skulle vara. Den gamla lagen är helt teknik neutral och struntar i vad du gör för det du gör är olagligt så länge du inte har koncentrationen på bilkörningen. Låt det så vara och börja använd er av denna lag istället. Finns det för lite prejudicerande fall som avgör vad som ”äventyrar trafiksäkerheten” så är det väll dags att det börjar koma in lite anmälningar så detta styrs upp. Och jag är helt säker på att sms/mobilsurf/äta korv/kolla i kalndern osv osv går under ”äventyrar trafiksäkerheten”.

Leave a Comment

* are Required fields