Beatport kommer i HTML5

En av dom bästa källorna för min del att hitta ny musik är på Beatport. Dom har länge haft en sida som enbart fungerat i flash. Men nu håller dom på att snickra om för att få ut en Html5 version. Det blir spännande att se hur dom lyckas med detta. Själv tycker jag flash är bra till mycket men har lite svårt för sidor som helt drivs i flash. Mest för att grundläggande funktioner fungerar inte som man vill så som fram/tillbaka pilarna eller hur scroll på sidan fungerar osv. Rätt läckert att filmerna dom gjort på den där beta sidan där dom intervjuar artister är gjord i deras studios via webbkameror. Helt klart så har utvecklingen gått framåt även på den biten i kvalitet :)

 • unsui

  maj 27th, 2011

  Flash är Glenn Spove i tangatrosor. Man vet att det funkar, alla har (hade) det, men man vill ha något bättre. HTML5 och CSS3, jajamen, men det går så SAKTA att implementera nya standards eftersom Microsofts hegemoni fortfarande råder: ”varför uppdatera och utveckla koden i vår programvara, alla använder den ju redan, och vi tjänar grova pengar på det (Internet Explorer).”
  Sjukt är det att den Browser som jag (och många med mig) upplever som sämst har 97% av marknaden OBS: Explorer anno 2005… Flash har också 97% av marknaden, och sånt bromsar. Varför de har 97% av marknaden beror inte på att 97% av människor frivilligt valt det. Det har inte funnits alternativ. Adobe har inte haft en blåslampa i röven att förbättra och jobba vidare med Flash. It’s (been) Good Enough ( ;-p)

 • Micke

  maj 31st, 2011

  Håller med. Jag anser att det sämsta som hänt på multimediamarknaden var Adobes uppköp av Macromedia. Då dog all form av konkurrens.

  Adobe själva jobbade hårt med att konkurrera med flash med sitt motsvarande verktyg Live motion
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Adobe_LiveMotion Men då det inte gick så bra som dom ville var det enklare att köpa upp Macromedia. 😉 Jag tycker flash har en del saker fortfarande som är bra men det är kul att se att det äntligen efter typ 10års vakum börjar komma en vettig konkurrent till Flash och det kanske vi faktiskt ska tacka Apple för? :) Oavsett vad man förespråkar för teknik kan man väll iaf hålla med om att kokurans är något bra och som utvecklar produkter till något bättre.

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields