Witcher 2 ett PC-spel man bör köpa!

Det var länge sedan jag köpt ett datorspel. Detta beror inte på att jag fulladdar spel. Det handlar mest om att dom spel jag köper spelar jag väldigt mycket och väldigt länge där av är det ganska få spel jag tar till mig. Men har sista åren faktiskt inte spelat något spel alls nästan och den dator jag köpte ny förra sommaren med ett bra grafikkort då har inte fått bekänna färg igentligen förens nu med mitt nyinköpta spel. Egentligen tycker jag mera om multiplayer spel där man är mera människor online samtidigt och spelar är  roligare och det som ger mig mest då det kommer till spelande. Men tyvärr då man inte har lika mycket tid längre för spelandet som förr så är det bara inse att man har inget att komma med i dessa onlinespel. Vill man ha en changs att hänga med i dom där spelen och verkligen kunna få ut något av dom i tex World of Warcraft så bör man nog snitta minst 2-6h om dagen i spelvärlden. Annars kan man inte hänga med på det roliga som händer i dom där spelen och för mig personligen är det vädligt svårt att spela dessa spel casual. Så det är lite allt eller inget då det kommer till detta för mig. Som mitt liv ser ut nu är det det senare inget då det gäller online spelandet. Men på singelplayer sidan där man faktiskt kan pausa/stänga av spelet precis när som helst och man kan låta det stå flera veckor utan att röra det och världen är kvar precis som det var sist man spelade det så är det helt klart en möjlighet för oss med mindre tid att kunna få åtnjuta lite roliga spel.

Eftersom jag i grunden är en onlinespelare så kan jag säga att jag föredrar PC spel och min åsikt är att konsollerna är till för barn 😉 Tyvärr så har dessa konsoller totalt tagit över marknaden och det mesta vi ser i PC spel världen numera då det inte är online spel vill säga är riktigt dåliga portningar där man inte tar till vara på den överlägset bättre hårdvaran som finns i moderna datorer. Detta kan man självklart diskutera för och nackdelar med men min bestämda åsikt i detta är att det har segat ner utvecklingen ganska kraftigt. vilket är tråkigt för oss gammla PCspels nördar.

Men ibland dyker det upp hopp även för oss datorspels förespråkare och då man ser dessa små ljusglimtar gäller det för oss att faktiskt vara med och stödja och det bästa man kan göra det på är så klart att betala för spelet och att göra lite reklam för dessa företag som fortfarande tror på PCgaming. Dom börjar tvärr bli utrotade och snart har vi väll iinte ens konsollerna kvar och det vi har i framtiden är pekplattor med fågelspel 😉

Spelet jag pratar om är Witcher 2 har dock missat ettan själv pga tidbrist. Men av alla goda rescensioner detta spel fått och att det just är PC only och då dom har den här typen av resonemang Så är det ett givet köp. Jag har själv inte spelat det så mycket ännu mer än själva start sekvenserna typ och just nu är allt lite förvirrat men jag tror det kommer gå till sig och att detta blir något som kommer ge nöjje till tråkiga timmar hemma istället för dumburken.

Trailer på Witcher 2
http://www.youtube.com/watch?v=otRU79Rdh_0

Spel recension

 • unsui

  maj 30th, 2011

  Fågelspel schmågelspel, det hör hemma när Flintasteken ska återvinnas. Varken mer eller mindre. Jag håller med. Håller med om allt ovanstående faktiskt. Funderar faktiskt på att återupptäcka ett av mina favoritspel, oldschool jajamen. Men vilken känsla det var. Frågan är: finns den känslan kvar? Måste testa: http://projectmagma.net/downloads/ Myth II Soulblighter. Det var första gången jag såg snyggt renderad snö i ett spel. Och musiken. Oj oj vad mycket musiken gör för ett spel. Som i The Witcher (har bara kollat trailers, inte provat, men det jag hör låter som om dom ansträngt sig).
  Och håller även med om att sånt köper man. Om inte annat så köper man det med riktiga pengar, i en butik, för att göra ett statement om inte annat.

 • Micke

  maj 31st, 2011

  Det kan vara farligt att testa gamla spel 😉 oftast är det som lever i minnet en ganska förskönad bild av det man spelade förut. :) Håller helt med musiken är otroligt viktig. Till witcher 2 fick man med musiken på en egen skiva som bonus :)

 • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields